Hösthonung med ljung
Det blev två varianter till av hösthonungen. Den första som nästan är slutsåld har inslag av ren sommarhonung, men också ljung Det ger lite mer smak på honungen, men inte den kraftiga smaken som ren ljunghonung har.
Nu är även den rena LJUNGHONUNGEN slungad och tappad på glasburk. Denna sort är av många, inklusive mig själv, ansedd som den godaste av honungssorter. Prova och döm själv. Ljunghonung blir det oftast inte varje år utan det kan vara 4-5 år mellan de tillfällen då bina kan samla ljung. Årets version har mycket tixotropiska egenskaper (om man nu kan säga så). Den var extremt svår att utvinna och tappad på burk så den innehåller tusentals små luftbubblor. Lite ovanligt, det har inte hänt mig förut. Men smaken är fantastisk.
Honungen är kallslungad och helt obehandlad, vilket innebär att smak och arom bevaras på bästa sätt. Sen finns de nyttiga mjölksyre bakterierna kvar.
Då den inte är behandlad på något sätt innebär det att den är härligt flytande, men bör samtidigt konsumeras inom 4-6 veckor då den annars (helt naturligt) kristalliserar.